Arte decorative

Ceramica
Icoana
Tapiserie

Caricatura

Expozitii

Monumente

Din Galati

Arta digitala

Animatia digitala

Arta Populara

Romaneasca

Transmisii video

Live
Videoclip
Acasa arrow Expozitii arrow Andreea Sarcani
Andreea Sarcani
Scris de Administrator   
vineri, 20 noiembrie 2009
Afisul expozitiei

     Atelierul de creatie Sultana gazduieste in perioada 24 noiembrie – 8 decembrie 2009 expozitia de pictura “Open your heart” semnata de artista Andreea Sarcani. Vernisajul va avea loc pe data de 24 noiembrie ora 18.00. Lucrarile artistei vor putea fi admirate în zilele de luni pana vineri intre orele 10.30 – 17.00.

    

Vitalitatea oniricului la Andreea Şarcani


     Cu artista Andreea Şarcani m-am intalnit categoric datorită marii deschideri către fenomenul cultural al Atelierului de creaţie Sultana, instituţie organizatoare de evenimente dar mai mult decât atât, spaţiu mai întâi generator de forţe şi mai apoi, coordonator al diverselor sale acţiuni, deopotrivă educative ca şi expoziţionale. Toate acestea pun în contact oameni dintre cei mai diferiţi, din diverse colţuri ale ţării care au însă cu certitudine aceeaşi pasiune, arta.
     În privinţa manifestărilor expoziţionale, căci ele îmi atrag acum cu precădere atenţia, Atelierul de creaţie Sultana mizează în mod semnificativ pe energia degajată de potenţialii săi colaboratori. Mai precis, cunoscându-le pe Maia Martin şi pe Rodica Sultana, ştiindu-le capacitatea de a se strădui în direcţii în care abandonul ar părea firesc -cui îi foloseşte arta- îmi este uşor să urmăresc propunerile vizuale ale acestui spaţiu.
     Andreea Şarcani este cea mai recentă propunere pentru simezele Atelierului de creaţie Sultana. Şi primul impact cu lucrările sale mi-au scos la iveală vigoarea creatoarei, aşa cum se răsfrânge ea direct din universul pe care doreşte să ni-l împartăşească. Vitalitatea care radiază din operele autoarei este cea care se răsfrânge atrăgător asupra privitorilor, fascinându-ne narativ de cele mai multe ori.
În ciuda epicului subânţeles de fiecare operă în parte - nevoia de titlu oferindu-ne evident o scurtătură în receptare- pictura Andreei Şarcani ne desfată şi nu doar cromatic. Oniricul ne conduce privirea şi ne îmbie, cu toţii găsind capacitatea de comunicare, uneori cu strălucirile suave şi transparente ale suprafeţelor, alteori cu desenul voit naiv în care proporţiile sunt altele decât cele raţionale.
     Aş spune că în mod esenţial şi fundamental, pictura Andreei Şarcani se adresează tuturor, fără vreo limită de vârstă, pentru că în fiecare dintre noi există deopotrivă copilul ca şi visătorul.
 

Roxana Păsculescu,
critic de artă
 
 
Câteva imagini ale lucrărilorprezente în expoziție
 
Comments
Comentariu nou Cautare
+/-
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.
Anonim   |2009-11-26 06:41:15
Imi pare rau, dar nu vad decat o anumita pricepere in manuirea obiectelor din cutiuta de cusut a bunicii.Cat despre ceea ce ar trebui sa fie pictura , nu-mi inspira nimic, poate doar impresia ca ma aflu in fata unor incercari timide ale unui elev cu o varsta incerta. "Inima inimilor" e un dezastru! Iar "Viata este imprevizibila" poate sta foarte bine la o agentie de asigurari, ca poster!
Violeta Radu  - Anonimi   |2009-11-26 15:19:06
Ma topesc cind vad comentarii scrise de "anonimi"...Doamna sau domnule "Anonim" nu inteleg de ce trebuie sa va para rau, este punctul dumneavoastra de vedere..., aveti aceasta libertate de exprimare, cum libertate de exprimare are si Andreea Sarcani care isi asuma semnatura expozitiei cu riscul de a primi critici rautacioase de la anonimi...va iert ca nu va asumati numele pentru ca, iata, ati gasit un loc pentru una din lucrarile Andreei, nimic mai minunat!!!sau sa inteleg ca a plasa o lucrare de arta intr-o agentie de asigurari ar putea fi o nota proasta pentru o parte sau alta din partile in discutie??... avind in vedere ca dumneavoastra nu va inspira nimic aceasta expozitie eu asta inteleg, iertare daca gresesc!
Inima Inimilor este minunata prin ceea ce transmite, mai analizati-o un pic!
Sa fim iubiti!
UN BARLADEAN HARSIT.  - NU INTOTDEAUNA !.   |2010-04-28 21:36:02
A vrea nu inseamna intotdeauna a putea,iti mai trebuie si putin talent,iar domnisoarei ii cam lipseste.Sincer ,pentru mine aceste lucrari nu exprima nimic ,sunt niste mazgaleli cu pensula.Totusi draga Violeta, stimabila e bine sa mai intalneasca si putina critica in cariera,prea multa miere si zaharel strica stomacul si ar fi pacat sa mai numaram inca o steluta putin talentata,esuata intr-un adult infatuat.
Sergiu Dumitrescu  - Hidos   |2010-10-07 09:30:34
Se vede ca individa e o amatoare. Habar n-are ce inseamna o armonizare cromatica iar in privinta compozitiei imi aminteste de cele mai slabe lucrari care se vand in piata.
Minitehnikus  - amatorisme...   |2010-10-12 12:33:38
Nu stiu ce cauta asa ceva pe un site care se pretinde a promova si a sprijini arta. Pana acum am vazut lucruri de calitate pe aici. Cu exceptia acestor rebuturi...

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Ultima actualizare ( marşi, 07 decembrie 2010 )
 
< Precedent   Urmator >
Site intretinut de Liviu-Adrian SANDU
Domenii .ro si Gazduire site Smarty Web Director