Arte decorative

Ceramica
Icoana
Tapiserie

Caricatura

Expozitii

Monumente

Din Galati

Arta digitala

Animatia digitala

Arta Populara

Romaneasca

Transmisii video

Live
Videoclip
Acasa arrow Expozitii arrow Maia MARTIN

Warning: opendir(/home/rart5603/public_html/images/stories/Arte plastice/Expozitii/personale/Maia Martin/expo) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home/rart5603/public_html/mambots/content/plugin_jw_sig.php on line 46

Warning: opendir(/home/rart5603/public_html/images/stories/Arte plastice/Expozitii/personale/Maia Martin/expo/lucrari) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home/rart5603/public_html/mambots/content/plugin_jw_sig.php on line 46
Maia MARTIN
Scris de Administrator   
vineri, 04 septembrie 2009
Compozitie XI
     În perioada 1 - 22 septembrie 2009, la Atelierul de creație Sultana este deschisă publicului expoziția de pictură "Imbrățișează-mă-n culoare", artist Maia Martin.
Maia Martin își motivează astfel demersul artistic:
"Expoziția Îmbrațișează-mă-n culoare reunește compoziții abstracte și abstract-figurative. Am simțit dorința de a mă desfăta în bucuria pură de a așterne culori în structuri diverse și de a le înfrâna apoi cu ajutorul liniei. O linie neagră, superbă în raționalitatea ei. Am simțit actul de creație ca o luptă între Irațional, reprezentat de culoare și Rațional, reprezentat de linie. Am înțeles astfel că Raționalul îmblânzește Iraționalul, iar Iraționalul dă farmec Raționalului. O joacă mentală ce s-a transpus în căutări înfrigurate de noi efecte plastice. O cautare a unor texturi, a unor structuri, a unor linii compoziționale care să mă alinieze și totodată să mă alunge din umbra marelui Kandinsky. Cu bucurie expun acum publicului aceste lucrări pentru a putea fi și lor prilej de încâtare vizuală a șerpuirii liniei în teritoriul culorii."
     Pictorița Maia Martin ne aduce în lumină culorile  tandreței, culori în care te poți scufunda, în care poți pătrunde cu ochii inimii. Toate lucrările ei iradiază culoare și iubire deopotrivă. Picturile artistei reprezintă viața cotidiană, transpusă în imagini, așa cum numai ea o simte și o vede. Dacă pictezi, inchide ochii și caută”, spunea Picasso. Maia Martin caută și găsește modalități de exprimare folosind culoarea total și subliniază cu linii curbe și  curate animația vieții.
Rodica Sultana,
Art manager Sultana Art
 
Vă prezentăm mai jos căteva imagini surprinse în ziiua vernisajului.
 
 Opt reproduceri ale unor lucrări prezente în expoziție.
 
 
Comments
Comentariu nou Cautare
+/-
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.
Vio   |2009-09-07 11:20:55
Felicitari Maia! Frumos mod de a aborda culoarea. De ce ai numit toate lucrarile tale cu titlul generic Compozitie? Sper sa primesc un raspuns aici. Succes mai departe!
Maia Martin  - Compoztii   |2009-09-16 19:22:57
Iti multumesc, Vio pentru vorbele frumoase! Am ales sa dau numele "Compozitie" acestor lucrari (nu toate se numesc asa) deoarece sunt facute cu intentia clara de a folosi punctul, linia, pata de culoare si tensiunile doar ca un mijloc plastic de exprimare a bucuriei de a picta, a libertatii de exprimare artistica. Aseman aceste lucrari non-figurative cu muzica instrumentala. Lupta de a putea crea pictura doar de dragul picturii a inceput in secolul XIX. Eu sunt un umil beneficiar al acelei batalii castigate.
Daca ai timp , poti merge pe blogul meu
link:http://martinmaia.blogspot.com/
Aici vei vedea si lucrarile mele figurativ-abstracte care contin si o poveste.
De asemenea, am creat si o retea artistica link:http://sultana-art.ning.com/. As fi bucuroasa daca ai ni te vei alatura.
Iti multumesc inca o data pentru interes.
Cu drag, Maia
Vio   |2009-09-17 06:46:01
Chiar nu ma asteptam sa primesc un raspuns deoarece am constatat ca sunt foarte putini care scriu comentarii pe acest site. Referitor la argumentatia ta, pot spune doar ca te-ai straduit sa-mi dai un raspuns. Dar acesta nu ma multumeste. Am constatat la mai multi artisti ca apeleaza la titlul generic "Compozitie", pe care personal il gasesc lipsit de fundament si chiar imi lasa impresia unei salvari dintr-o stare pe care artistul a creiat-o si tocmai el nu poate da lamuririle necesare. Traiesc o profunda dezamagire cand citesc acest titlu care nu spune absolut nimic deoarece o lucrare de arta este o compozitie in sine. Chiar ma simt luata cumva peste picior cand citesc acest titlu de parca privitorul nu si-ar da seama ca are in fata lui o compozitie plastica. Rolul titlului este cu totul altul si imi pare nespus de rau ca sunt multi plasticieni care ii neglijeaza forta. Mi-ar placea ca la urmatoarea expozitie pe care o vei organiza fiecare compozitie sa fie insotita de un titlu real, care sa transmita si prin cateva cuvintele starea generica sau particulară pe care ai urmarit sa o transmiti prin culoare. Succes!
Maia Martin  - Am sa incerc   |2009-09-17 12:32:47
Am sa incerc sa pun nume lucrarilor mele abstracte. Am sa-ti urmez sfatul!
Te imbratisez, Maia
Anonim   |2009-09-17 09:33:32
Iti inteleg opinia. Multa vreme am avut-o si eu. Dar ajungi sa ai si schite, lucrari care nu mai au legatura cu nimic. In acel moment mi-am spus ca a da un titlu este o fortare, este un fals. Nu am un mesaj de transmis, ci o stare. O stare de bucurie (cu tensiuni, cu "fluxuri" si "refluxuri" emotionale. As putea sa le numesc : Bucurie 1 si tot asa. Titluri posibile am. Mi le-am notat intr-o agenda. Unele sunau asa: Linearitate lirica, Coloraturi lineare, Infrunta culoarea, Batalie cromatica, Armistitiu, Daruind vei dobandi culoare, Secanta cromatica, Tensiune cromatica, Abstract, decor. Doar ca erau titluri posibile pentru acest proiect expozitional care urma sa cuprinda compozitii abstracte.
Am sa te rog sa mergi pe blogul meu pentru a vedea lucrarile care au titlu si pe cele care au chiar text.

Daca am avut compozitii care au avut legatura cu un mesaj ele s-au numit : Compozitie XIII - Macarale la 2 Mai, sau "Bob si Boaba impreuna", "Cu cainele pe pajiste", "Melcul" si tot asa. Le vei regasi la etichetele 2008 si 2009 ale blogului meu.
Expozitia de fata reuneste lucrarile din 2008. Acolo le vei putea vedea pe toate.

Iti respect opinia, am gandit si eu asa.
Repet , inca o data, mi se parea ca sunt ipocrita daca dau un titlul unei lucrari la care nu aveam mesaj ce se putea transmite in cuvinte.
Sergiu Dumitrescu  - tapet   |2009-11-04 12:09:31
numele sunt complet lipsite de inspiratie... compozitie 1,2,3,4... etc. in rest sunt ceva calitati pe acolo.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Ultima actualizare ( vineri, 20 noiembrie 2009 )
 
< Precedent   Urmator >
Site intretinut de Liviu-Adrian SANDU
Domenii .ro si Gazduire site Smarty Web Director