Arte decorative

Ceramica
Icoana
Tapiserie

Caricatura

Expozitii

Monumente

Din Galati

Arta digitala

Animatia digitala

Arta Populara

Romaneasca

Transmisii video

Live
Videoclip
Acasa arrow Din Galati
Din Galati
Bust - Vintila DONGOROZ
Scris de Corneliu STOICA   
miercuri, 25 mai 2011
 Vintila DONGOROZ
 
        Cine s trăbate Strada Domnească, la nr. 111, va observa că în faţa clădirii Facultaţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (fostul Institut Notre Dame de Sion), în partea dreaptă a uşii de la intrare, a apărut un nou monument: Bustul profesorului universitar Vintilă Dongoroz. Este amplasat în vecinătatea celui dedicat lui Mihail Kogălniceanu, operă în bronz a sculptorului Wladimir Hegel, care străjuieşte aici din 1975, iniţial fiind ridicat în 1893 în Parcul „Mihai Eminescu”.   

Ultima actualizare ( joi, 26 mai 2011 )
Citeste mai departe...
 
Bust - Aristide Serfioti
Scris de Corneliu STOICA   
luni, 03 august 2009
Dr. Aristide Serfioti       Se află instalat pe un soclu din piatră artificială, înalt de peste 3 m., în curtea Spitalului  „Elena Doamna” (Municipal Nr. 1,strada Traian nr. 290), pe care doctorul Aristide Serfioti l-a administrat şi condus mai mulţi ani ( pe atunci se numea Spitalul „Elena Doamna-Caritatea gălăţeană”). Bustul este realizat în bronz de sculptorul Oscar Spaethe şi este o recunoştinţă a locuitorilor oraşului Galaţi pentru meritele deosebite ale acestui medic, pentru munca sa plină de abnegaţie în combaterea şi vindecarea unor boli care în secolul al XIX-lea făceau ravagii în populaţie.
Ultima actualizare ( luni, 03 august 2009 )
Citeste mai departe...
 
Bustul lui Lascar Catargiu
Scris de Corneliu STOICA   
miercuri, 17 decembrie 2008
Bustul lui Lascar Catargiu
Lascar Catargiu - detaliu
      Constituind elementul terminal al monumentului Unirii Principatelor ( piesa de bază de fapt a acestuia), realizat de sculptorul florentin Raffaelo Romanelli, inaugurat, aşa cum menţionează istoricul Paul Păltănea, în jurul datei de 14 iulie 1928, în spaţiul din faţa Grădinii Publice, bustul lui Lascăr Catargiu a fost coborât de pe soclu în 1948 din dispoziţia autorităţilor comuniste şi depozitat  mult mai târziu în curtea Muzeului de Artă.

Ultima actualizare ( marşi, 23 decembrie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Bustul lui Nicolae Longinescu
Scris de Corneliu STOICA   
marşi, 04 noiembrie 2008
Nicolae Longinescu
Nicolae Longinescu - detaliu
    Este executat de sculptorul Ioan C. Dimitriu-Bârlad în 1936. Pe placa de marmură de pe soclul bustului este gravat următorul text: „Lui Nicolae Longinescu, fost director şi profesor al Şcolii Normale „Costache Negri” din Galaţi între anii 1897 -  1922, din partea foştilor săi elevi”. Bustul a fost dezvelit la 7 noiembrie 1937, când şcoala aniversa 60 de ani de la înfiinţare.
Ultima actualizare ( miercuri, 17 decembrie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Monumentul ostasului roman
Scris de Corneliu STOICA   
miercuri, 15 octombrie 2008
Monumentul ostasului roman
Detaliu
    Consiliul de Coroană, întrunit în ziua de 14/27 august 1916, ora 11,00 dimineaţa, la Cotroceni, a hotărât intrarea României în primul război mondial, Puterile Antantei angajându-se prin tratat să satisfacă dezideratul unirii Transilvaniei cu ţara. După catastrofala campanie din 1916, marcată de ruşinoasa înfrângere de la Turtucaia, de pierderea Olteniei şi Munteniei, a Capitalei, au urmat răsunătoarele victorii de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oiruz (1917), care au făcut posibilă desăvârşirea unităţii noastre naţionale.
Ultima actualizare ( miercuri, 17 decembrie 2008 )
Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 9 din 10
Site intretinut de Liviu-Adrian SANDU
Domenii .ro si Gazduire site Smarty Web Director